Bor du i en lejlighed med drømmen om at få et kæledyr? Hvis du bor i en lejlighed, skal du være lidt mere opmærksom på, hvilken type af dyr du vælger at anskaffe dig. Ofte er der i en lejlighed mindre plads, og dyrene har ikke sådan lige adgang til at komme ud.

Herunder kan du læse om, hvilke typer af dyr der egner sig særligt godt til livet i en lejlighed.

Disse dyr egner sig bedst til lejlighed

Hvis du overvejer at anskaffe dig et kæledyr, men bor i en lejlighed, bør du tænke på, hvilke dyr der egner sig bedst til livet i en lille bolig.

Mindre hunde

Det kan sagtens lade sig gøre at have hund i lejligheder. Mange hunderacer vil endda trives helt fint i en mindre bolig. Det er dog en god idé at vælge en af de mindre racer. Vær også opmærksom på, at mange af de små racer kan larme, hvilket du bør undersøge på forhånd.

Det, du skal huske, er, at en hund skal luftes flere gange dagligt. Gør du det, kan selv en Grand Danoir trives i en lejlighed. Du skal også huske at skaffe en god hundekurv eller madras, så din hund har et sted, den kan slappe af og trække sig tilbage.

Du skal i forvejen være klar over, at hvis du vil have hund i hjemmet, så skal du finde støvsugeren frem oftere. Hunde fælder meget – nogle racer mere end andre.

Akvariefisk

Det er videnskabeligt bevist, at det har en afstressende effekt at se på fisk, der svømmer rundt i et akvarium. Selvom det måske ikke virker som det mest spændende kæledyr, kan du faktisk få meget fornøjelse ud af at have fisk.

Husk dog på, at selvom et akvarie er flot, så kræver det, som med alle andre dyr, vedligeholdelse. Du skal jævnligt kontrollere pH-værdi, ammoniak, nitrit- og nitratniveauer samt vandhårdhed og alkalinitet. Ligeledes skal vandet i et akvarium skiftes engang imellem.

Små gnavere

Et andet mindre dyr, der egner sig godt til livet i en lejlighed, er små gnavere som hamstere, marsvin, mus og rotter. De kræver ikke særlig meget plads, og så er de relativt billige at holde.

De fleste små gnavere er faktisk ret sociale dyr, der meget gerne vil kæles og nusses med.

At holde gnavere kræver dog noget rengøring, da buret skal vedligeholdes. Der skal jævnligt skiftes savsmuld og hø i buret. Derudover kan det være en god idé at give den lille gnaver lidt fri leg, hvor den kan få lov at gå på opdagelse andre steder end i sit bur.

Hamstere er blandt de mest populære valg, når det kommer til dyr i lejligheder. De er små, søde og kræver ikke så meget plads – og så sover de meget.

Insekter og edderkopper

Denne type kæledyr er langt fra for alle, men der findes alligevel en del mennesker, der er glade for at holde krybdyr.

Hvis du er dristig, kan du derfor kaste dig ud i at holde et lidt mere eksotisk kæledyr. Denne type af kæledyr er ikke nusse-dyr, men derimod er de mere oplagte at iagttage og betragte.

Dyr som taranteller, kejserskorpioner, afrikanske tusindben eller hvæse-kakerlakker kræver alle små bure og har samtidig et minimalt behov for pleje og vedligeholdelse.

De fleste af denne type dyr kræver dog levende mad, hvilket betyder, at du skal holde et lager af græshopper, melorme eller andre insekt-”delikatesser”.

Katte

De fleste katte kan sagtens holdes i en lejlighed. De skal ikke tages ud på lange gåture, og hygiejnemæssigt står de mestendels selv for plejen. Vær dog opmærksom på, at det kan være en god idé at børste katten engang i mellem, særligt hvis det er en af de mere langhårede racer.

De fleste katte er meget sociale, så de elsker at tilbringe tid med dig, når du er hjemme.

Overvejer du at have kat i lejligheden, skal du være opmærksom på, at du vælger en kat, som ikke har brug for at komme ud. Nogle katte er nemlig mere oplagte at have som indekatte end andre. Vælg derfor aldrig en kat, som tidligere har været vant til at komme ud, da den kan blive helt forvirret, hvis den ikke har den mulighed længere.

Andre oplagte dyr til lejligheder er:

Kaniner, fugle og krybdyr