Det kan være vanskeligt at finde en lejlighed, og specielt i de store byer viser det sig gang på gang næsten umuligt. Uanset om du er på udkig efter et erhvervslejemål eller en ganske almindelig bolig, skal du lægge hovedet i blød. Når du så til slut er så heldig at få muligheden for at leje en lejlighed, sker det ofte, at du må gå på kompromis med eksempelvis lejlighedens størrelse. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. En lille lejlighed rummer også fine muligheder, og den er også kun sjældent meget dyr. Men for at få det optimale ud af den skal du indrette den praktisk og smart.

Læs med her, hvor vi giver dig nogle forslag til, hvordan du får det bedste ud af en mindre lejlighed.

Mal væggene i flotte farver

Når du skal føle dig hjemme i en lejlighed, er det altid vigtigt, at du maler væggene og lofterne i nogle farver, som du er glad for. Men hvis din lejlighed er meget lille, skal du passe på med at bruge for mørke farver. Det kan resultere i, at du får en fornemmelse af, at væggene så at sige vælter ind mod dig. Hold dig til lysere nuancer, der har en tendens til at få rummet til at syne større og på samme tid spiller godt samme med det sollys, du får ind gennem vinduerne. Hvis du gerne vil give din lejlighed lidt kant, kan du vælge at bruge forskellige nuancer på forskellige vægge eller blot i forskellige rum. Det vil friske boligen op, og hvad du mangler af plads, vil du få tilbage i hygge.

Brug møblerne utraditionelt

Det er naturligvis forbundet med nogle udfordringer at få plads til alle de møbler, du ønsker. Det er bestemt ikke sikkert, at du kan få den kæmpestore flyder-sofa til at passe ind i stuen. Og så må du tænke alternativt. Du kan selvfølgelig købe en mindre sofa og supplere med en stol eller to. Du skal nemlig tænke på, at du skal have plads til et par gæster i ny og næ, og det er ikke sikkert, at I vil bryde jer om at skulle dele den lille sofa.

For at få lejligheden til at virke større kan du også bruge rumdelere. Så får du mulighed for at dele din stue op i to mindre rum. Du kan bruge den ene halvdel til kontor og TV-stue, mens du spiser din mad og har dine bøger i den anden. Det er naturligvis helt op til dig selv at afgøre, hvordan du synes rummet skal deles op. Det vigtige er, at du får fornemmelsen af, at du har mere og bedre plads.

Når en bli’r til to

Måske har du boet i din lille lejlighed, mens du har studeret. Og ofte sker der jo det, at en kæreste kommer ind i billeder under studietiden. Hvis han eller hun skal flytte ind, kan det godt være, at det bliver en smule mere trangt, end det i forvejen var. Så er det med at tænke utraditionelt igen.

Der er faktisk ikke nogen regler med hensyn til indretning af et hjem. Derfor kan I godt have en seng i stuen. Hvis I sørger for at anskaffe jer en seng, som er pæn at se på, kan I selv give den lidt ekstra personlighed og pynte den med puder og andet, så den i dagligdagen også kan fungere som en helt normal sofa. På den måde slår I to fluer med et smæk. Det gælder hele tiden om at prøve at tænke i nye baner og ikke lade sig begrænse af konformitet. Du bestemmer nemlig præcis selv, hvordan du vil leve – og livet og boligen kan sagtens være en fornøjelse. Også selvom du skal nøjes med 43 kvadratmeter på 4. sal.