En hverdag med job og alverdens relationer, forpligtelser og nødvendigheder byder nok ikke på lige så mange rolige, ”tomme” stunder, som du kunne ønske dig. Og når muligheden for at sætte sig ned med en god bog og glemme verden endelig opstår, kan det være svært netop at glemme verden derude. For kunne du ikke bruge netop dét øjeblik på at fjerne edderkoppespindet derovre i hjørnet under sofaen? Tjekke, om nogen har skrevet til dig? Eller, hvis du går på studie el.lign., lige at læse lidt ekstra op til næste lektion eller møde, så du er forberedt til fingerspidserne?

Det er ikke nemt at læne sig tilbage og give sig selv tid og ro. Her får du et par tips, som måske kan hjælpe en smule.

Sæt oprydningen i system

For at skabe mere ro handler det i høj grad om at eliminere de mange ”burde-gøre”-elementer, og et stort et af disse kan være at få styr på de mange genstande, som, hvis de ikke tæmmes, hurtigt kan sprede sig i din bolig. For at få styr på det, indgår i hvert fald et par elementer: Hvordan og hvornår oprydningen foregår, og hvor du putter tingene hen.

Først det sidste punkt, for hvis der er styr på det, kan det vise sig at forebygge spredningen af rod. Med god organisering af dine sager er det mere ”attraktivt” for dig at lægge dem ordentlig på plads. Køkken opbevaring og generelt godt med skabsplads og evt. små stickers til forskellige kategorier af ting kan gøre en stor forskel.

Så det første punkt: Hvis du ikke gør det klart for dig selv, hvornår det er tid til at rydde op, kan det i praksis føles, som om ethvert øjeblik er et potentielt oprydningsøjeblik. Og det går ikke. Derfor kan det være en idé at rydde op med faste intervaller.