Søger du romantisk tilbehør til din bolig, så er antikke testel og tekander noget, der vil skabe beundring, når gæsterne kommer. Disse testel findes ofte mest hos de ældre generationer, så de kan tilføre et unikt og personligt præg til et hjem i moderne stil. De skaber en stemning af nostalgi, og vil pynte fint ved kagebordet.

En hyggelig sammenkomst omkring kagebordet

Server teen eller kaffen i smukke blomstrede porcelænskopper og tekander. Ofte kan man få kagefade og tallerkener til kage med lignende mønstre og motiver. Kan du også få fat i smukt udformede gammeldags skeer og gafler, vil det fuldende det nostalgiske og romantiske udtryk. Nogle gange kan man også få fint udsmykkede skåle til mælk, fløde og sukker, der passer til. En gammeldags hvid dug med blonder kan også skabe en smuk effekt. Serverer du en te med blomstersmag, vil det lede opmærksomheden hen på en sommerbuket og understrege stemningen af romantik og nostalgi og bidrage til hele atmosfæren. Eller du kan stille en blomsterbuket på bordet, der passer til blomstermotivet på testellet. Stearinlys, enten hvide eller i en af de farver, der findes på dit testel, vil også skabe hygge. Har du også en pejs, vil det være perfekt en kold eftermiddag eller aften.

Nyt eller brugt testel

Det kan være dyrt at investere i et helt testel med alt det tilbehør, der hører til. Ofte er det godt at købe hele sættet samlet inden motivet udgår. Det ser flottest ud, når motivet på alt porcelænet er det samme. Men hvis du kan købe sættet brugt, har du mulighed for at spare penge. Eller du kan spørge din bedstemor, om hun har et porcelænsæt, hun kan undvære. Ofte vil hun ikke gå med til at skille sig af med det. Der er nemlig mange minder om hyggelige stunder i et testel. Men det kunne jo være, at hun har flere porcelænsæt, så der er måske en chance. Foretrækker du derimod et moderne testel i en nyere og opdateret stil, er der også mange flotte og romantiske testel at vælge imellem.