Er du heldig at råde over en have? Men vil du gerne gøre den pænere, end hvad den er nu? En flot og opryddet have giver en langt større lyst til at opholde sig i den. Hvis det er det, der er målet for dig, bør du læse med videre, da vi giver dig nogle enkle tips til, hvordan du får en have, der indbyder til hygge.

Fæld de gamle og skyggende træer

Træer kan være ret majestætiske, men de kan også være en kilde til irritation, hvis de hver aften skygger for solen eller på anden måde hindrer, at du får det mest optimale ud af det gode vejr. Har du derfor et træ, der er i vejen og som ikke har nogen gavn for haven, kan du med fordel hyre en havemand til træfældning. Har du dårlig samvittighed over at fælde det, kan du eventuelt finde et andet hjørne i haven, hvor du kan plante et nyt.

Køb planter i massevis

Der er ikke noget hyggeligere end en have med masser af blomster og andre finurlige planter. Det skaber et liv i haven, som ikke kun du får gavn og glæde af – det gør fugle og insekter også, hvilket blot gør det endnu mere hyggeligt at opholde sig der. Prøv at køb en sommerfuglebusk – så har du sommerfugle i haven det meste af sommeren. Hvad mere hyggeligt er der end det?

Hold det simpelt

Beplantning kan sagtens holdes simpelt, selvom du både har blomster og træer i haven. Så længe du blot holder det til bede og krukker og nogle enkelte træer hist og her, gør du det nemt at passe din have. Slå græsplænen en gang imellem (ikke for ofte, da det er bedre for insekter) og stil nogle flotte havemøbler frem på terrassen eller ved bålstedet. Meget mere skal der ikke til at skabe en have, du gerne vil opholde dig i.