Et romantisk hjem er for mange ensbetydende med lyserøde toner, blomster og stearinlys. Men en anden måde at skabe en romantisk stemning er ved at indrette med antikke møbler. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan bruge antikviteter på en velvalgt måde, når du skal indrette dit hjem.

Sådan kan du bruge antikke møbler

En velvalgt skænk, en gyngestol eller et karlekammerskab kan på hver sin måde sætte et charmerende præg på dit hjem. Antikke møbler har nemlig sjæl, da de har år på bagen, hvilket for mange mennesker gør dem ideelle til at indrette smukt og romantisk.

Selv om de antikke møbler kan sætte en unik stemning i dit hjem, så behøver du ikke at stoppe hjemmet med antikviteter. En moderne tilgang er at mixe nyt og gammelt, hvilket i sig selv er hyggeligt og giver et nordisk præg til dit hjem.

At blande møbler er altså en oplagt måde at anvende de smukke træmøbler på, da mødet mellem mørkt træ og lyse toner giver et personligt og unikt look til en stue.

Hvor finder du antikke møbler til dit hjem?

Måske du allerede har arvet de helt rette møbler? Hvis ikke, kan du udforske de mange danske antikvitetsbutikker og gøre dig spændende fund.

Et godt tip er i denne forbindelse at bevæge dig udenfor storbyer som København, Odense eller Aarhus. Tag bilen og kør en tur ud på landet for at besøge genbrugsbutikker dér. Nok kan der være meget ragelse blandt butikkernes varer, men ind imellem kan du være heldig at finde sandt guld – til billige penge.

Hop med på DIY-bølgen

Køber du brugte møbler i genbrugsbutikker, kan de ofte trænge til en kærlig hånd. Her kan du heldigvis med lidt indsats puste nyt liv i træ efter et besøg i byggemarkedet. Mange kvinder kan i denne forbindelse godt lide at købe antikke møbler, som de maler i hvid eller i flotte douchefarver, da det netop skaber det romantiske look, som de drømmer om.

Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang med DIY, så besøg Google eller YouTube. Her er mange spændende guides til, hvordan du opgraderer ældre møbler, så de igen er relevante i moderne hjem. Og bare rolig, det behøver slet ikke være svært.