Når det kommer til at skabe en romantisk stil i din indretning, så er det ikke til at komme udenom antikviteter. Svungne stolerygge, håndlavede lysekroner og unikke stoffer kan på hver deres måde sætte et unikt præg på en stue. Lyder det dyrt? Bare rolig, du kan med få og velvalgte møbler og detaljer sagtens skabe dig en romantisk stil. Læs med her hvordan.

Start med sofaen i din stue

Hvis du ønsker at anlægge en romantisk stemning i din stue, kan sofaen være det første møbel, som du vil skifte ud, da det ofte er centrum i stuen. 2-personers sofaer er tit favoritter, når det kommer til en romantisk indretningsstil, da de kommer i alle mulige former og afskygninger. Samtidig er petite sofaer meget charmerende og nemme at finde.

Når du er på udkig efter en romantisk sofa, kan du kigge efter antikviteter. Men du kan også overveje at købe en ny sofa, som du pynter med smukke puder med broderi eller farvetoner i rød og rosa. På denne måde kan du sætte den stemning, du vil uden at overskride dit budget. En ny sofa vil mange gange også holde flere år, da den ikke er slidt på samme måde.

Tilføj romantiske detaljer i dit hjem

Foruden de større møbler, der naturligvis kan skabe den varme og indbydende stemning, som vi søger, så kan mindre detaljer også gøre en forskel. Hvilke detaljer kunne det eksempelvis være?

 

Jo, hvorfor ikke sætte blomster frem i rummet i en smuk vase? Eller hvad med at have stearinlys fremme for at skabe en romantisk stemning? Gamle bøger med smukke bogrygge kan også være detaljer, som du kan pynte med i dit hjem.

Brug arvestykker til at skabe en romantisk indretning

For at skabe en romantisk stemning kan du med fordel bruge møbler eller mindre genstande, som du har arvet. Ofte har mange af os nemlig forskellige møbler, malerier og køkkenudstyr liggende, som vi ikke bruger. Disse elementer kan i et samspil med noget nyt fungere godt, da de sætter et personligt præg på indretningen.

Har du et stel, som du har arvet, kan du fx vælge at hænge det op på væggen. Dette giver et smagfuldt og æstetisk touch i din indretning, som ikke behøver at koste dig noget.