Vil du gerne have et hjem, som både er imødekommende og rart at komme hjem til ude og inde? Så er det også essentielt, at du har fokus på at passe din have. En flot have giver nemlig ikke kun et godt indtryk. Det får dig også til at slappe af, da du ikke straks får dårlig samvittighed over de mange ting, du ikke lige har fået gjort. 

Haven har ret stor indflydelse på husets og dit hjems overordnede helhedsindtryk. Den er noget, at det første man ser, og er den usoigneret og vild, sender det et signal til andre om, at du ikke har styr på tingene. Sådan skal det ikke være. Derfor giver vi dig her tre tips til, hvordan du holder haven pæn. 

1. Hold haven simpel 

For nogle er havearbejde noget af det bedste, der findes. For andre er det noget, der bare skal overstås i en fart. Hvis du er typen, der ikke ligefrem jubler, når ukrudtet spirer, er der ét godt råd: Hold din have simpel. 

Men hvordan holder du så din have simpel? Jo, det gør du ved at undgå at have en have med mange planter, bede, buske og andet, der kræver meget vedligehold. Det skal slet ikke være i haven, da resultatet ikke bliver pænt, hvis du har det og bare lader det gro til. 

Hav derfor bare en have, hvor du kun har græs, nogle enkelte buske og måske nogle træer, som mere eller mindre passer sig selv. Det giver et pænt og minimalistisk udseende, som får din have til at fremstå pæn. 

2. Fjern blade med græsslåmaskinen 

Når du har en have, kan det ikke undgås, at der i løbet af sensommeren og efteråret samler sig mange blade i haven – også selvom du ikke har et væld af træer eller buske. For at undgå, at det hober sig op og får lov til at blive liggende ind i foråret og sommeren, kan du med fordel fjerne det med græsslåmaskinen. Flere græsslåmaskiner er lavet til at samle afklippet græs op med – så hvis du klipper græsplænen et par gange i efteråret, har du en flot have, når foråret kommer igen. 

Det tager ikke særlig lang tid, og så slipper du for at skulle rive dem sammen, samle dem og køre dem på lossepladsen. 

3. Hyr en havemand 

Den letteste måde at få en pæn og flot have på er ved at hyre en havemand. Du bestemmer selv, hvor ofte han skal komme og hvilke ting i haven, han skal tage sig af. Med en havemand bliver det med andre ord ikke nemmere at have en have og at holde den lige så pæn som naboens. Det behøver ikke nødvendigvis koste særlig meget – og om ikke andet er pengene godt givet ud.