Vi kan ikke længere benægte, at efteråret er her, for den 23. september passerede vi jævndøgn, hvorfor døgnet fra nu af kun får færre lyse timer. Inden mørket lægger sig over din bolig, er det derfor en god idé at få gjort huset klar til efterårets kommen både indenfor og udenfor.

Udendørs

Det er en go idé at få styr på den udendørs belysning. Der skal nemlig være lys nok til, at du kan færdes sikkert, og samtidig skal lyset gerne skabe den rette stemning. Derfor kan der være stor forskel på, hvilke lamper du skal vælge alt afhængig af, om de sidder ved hoveddøren, ved carport og skur, ved havegangen eller i haven og på terrassen. Så få spurgt en fagmand i din lokale isenkrams-forhandler, så du får installeret det rette lys.

Stormsikring

I efteråret kan der også komme deciderede storme, som vi også oplevede godt og grundigt sidste år, der kan få tagsten til at flyve og vægge til at vælte, hvis dit hus ikke er stormsikkert. Du kan bl.a. tjekke, om dit hus er klar til storm ved at undersøge om tagsten og tagplader sidder ordentligt fast, hvilket er en rigtig god ide at være omhyggelig med. Fjern også store grene fra træer tæt på huset inden stormen.

Sikre alle små sprækker

I september begynder musene ofte at klemme sig eller klatre ind i huse for at finde føde, da det er blevet svært for dem udenfor. Det kan være svært at holde mus helt væk, fordi de kan komme ind ad meget små sprækker. Men, der er flere ting, du kan gøre, såsom at lukke alle ventilationshuller i soklen, der er store nok til, at du kan stikke en kuglepen ind. Det kan du gøre ved at komme en løst rullet kugle af galvaniseret trådnet eller ståltråd ind i hullet. Du kan også sætte fintmasket, galvaniseret metalnet foran alle ventilationsåbninger i kældervinduer og -døre. Du vil blive glad for det sure arbejde bagefter, da du slipper for en masse skrattende lyde under gulvet og bag væggene.

Har du andre tips til at gøre boligen klar til efterårets kommen, så skriv endelig en kommentar til mig.