Hvis man har et flot og harmonisk hjem, så bør man naturligvis sikre sig, at denne idyl forefindes både indenfor samt udenfor. Mange boliger har også en have samt indkørsel, og her findes der tit en del træer, buske og planter, som man skal pleje og passe hvert år, således det ikke kommer til at ligne en vildmark.

Manglende omsorg og pleje i haven vil jo sænke standarden og give et mindre godt indtryk på helhedsbilledet. Du kan kort sagt forbedre din boligs idyl og udseende og skabe velvære ved at foretage regelmæssig hækklipning og generel omsorgsfuld pasning af have og bevoksninger.

Derved kan du endda opnå et mere hyggeligt hjem med en romantisk og behagelig stemning, så man altid føler sig godt tilpas og nyder omgivelserne i fulde drag.

Generelt om havepleje og hækklipning

Mange mennesker med grønne fingre elsker at hygge sig i haven i fritiden, hvor man passer og plejer selv de mindste og skrøbeligste vækster, således det hele ser flot ud og går op i en højere enhed. Hvis man ikke har tiden eller lysten, så ansætter man ofte en gartner, der er fagmand på området.

Ukrudtet skal luges, græsset skal slås, og haven skal vandes efter behov samt gødes, så der er masser af arbejdsopgaver at koncentrere sig om. Mange har en hæk, der afskærmer mod vejen, huset og mod naboerne, og en hæk er ofte førsteindtrykket for nye gæster.

Derfor bør man huske at trimme og beskære sine hække, således de er pæne og lige uden at de vokser vildt til alle sider. Til formålet kan du anvende en elektrisk hæksaks, men du kan også anvende en manuel saks til de kraftige grene. Visse type hæk vokser så langsomt, at den kun bør trimmes én gang årligt, mens andre typer hække vokser hurtigere og bør klippes mindst to gange om året.

De mest udbredte typer er ligusterhæk og tjørnehæk, og de bør helst klippes i juni samt i september, da væksten er kraftigst i disse perioder. Visse hække skal til gengæld kun trimmes en enkelt gang om året, og det drejer sig især om typerne:

  • Bøgehæk
  • Avnbøg hæk
  • Cypress hæk
  • Thuja hæk
  • Takshæk

Prisen på hækklipning

Hvis man gerne vil slippe nemt fra klipning af hæk, så kan man jo indhente tilbud fra den lokale gartner og havemand, og priserne ligger ofte på omkring 25 kr. pr meter, når det drejer sig om en enkeltsidet hæk. En dobbeltsidet hæk koster typisk omkring 40 kr. pr meter.

Man kan finde nyttige oplysninger og få en hækklipning pris hos DetHavemanden.dk, og firmaet holder især til i Køge området men dækker det meste af Sjælland.