Hvis ikke soveværelset er det vigtigste rum i dit hjem, så et af de vigtigste rum. Det er lige netop her man skal genoplade og få ny energi. Derfor er det vigtigt, at dit soveværelse passer helt perfekt til dine behov, i hvert fald hvad angår indretning. Det er derfor en god ide, at du tænker over dine sovevaner, når du skal til at indrette dit soveværelse. Formålet med soveværelset er jo netop at føle sig godt tilpas.

Belysning

At indrette dit soveværelse romantisk kræver ikke en stor formue – her er det vigtigste i stedet at lade din kreativitet løbe afsted med dig og din indretning. For hvad der her er vigtigt, er at alle distraktioner skal fejes væk. Soveværelset skal derfor være din tilflugt til noget afslappende. Derfor er belysning det helt rette sted at starte. Ideer kunne være stearinlys efterfulgt af endnu flere stearinlys, da disse kan skabe en romantisk fornemmelse – endda til billige penge. Noget andet kunne også være dæmpet belysning, da dette skaber en klar fornemmelse af ro og afslapning i kroppen. En lysdæmper kan tilkobles, hvis ikke du allerede er så heldig, at have lysdæmper tilsluttet.

Sengen

Sengen er det vigtigste element eftersom det er heri, du skal sove. For at skabe den helt rette romantiske stemning, kan det derfor være en god ide, at tilføje et rosenrødt sengetæppe til din seng. Endvidere kunne det være helt perfekt, hvis sengetæppet matcher sengebetrækket – så skabes der ingen forvirrende kontraster. Hvis du vil gå all in på det romantiske soveværelse, kan du tilføje små, enkle vaser i hvid med en enkelt rød eller lyserød rose placeret i hver. På denne måde kommer naturen også med ind i soveværelset, hvilket man aldrig går helt galt med, når der skal skrues op for romantikken. Tilføj eventuelt også puder i små og store størrelser, så sengen ser indbydende ud. Hvem kan ikke lide at ligge sig i en masse dejlige, bløde puder?

Så det kræver ikke andet end din kreativitet og en meget lille bunke penge.