Har du en stor eller større bolig? Har du masser af plads i stuen, men mangler du plads til dine mange nips og bøger? Så er en indbygget reol lige løsningen for dig! Indbyggede reoler er næsten altid specialdesignede og koster mange tusinde kroner, hvorfor du kan spare en del ved selv at udføre arbejdet. Jeg ved godt, du tænker “ååååh nej, det tager mindst hundrede år”, men nej. Har du et par hjælpende hænder, tager det ikke mange dage at lave sin egen indbyggede reol eller reoler, hvis du har behov for flere. Hvis du, som jeg, er nybegynder på området, vil det som regel være lettest at lave en kvadratisk model, for at holde det så simpelt som muligt. Læs herunder, hvordan du gør, og få et par fif til, hvordan du kan lette arbejdsprocessen. Du behøver ikke nødvendigvis lave det hele fra bunden af.

Indbyggede reoler – sådan gør du

Det er en rigtig god ide at udarbejde en lille skitse over det reolsystem, du vil lave. Skriv alle de vigtige mål ned på skitsen, da du skal bruge dem, når du bestiller dit materiale. Har du ikke så meget plads til tilskæring derhjemme, bør du i øvrigt undersøge mulighederne for at få det gjort der, hvor du køber dit materiale. Det vil også formindske dit samlede tidsforbrug!

 

Har du planer om at lave et stort og forholdsvis tungt reolsystem, bør du bygge det op i det rum, hvor du skal bruge det. Så slipper du for at flytte rundt på det senere.

  • Det mest hensigtsmæssige er at bygge den ydre grundramme først.
  • Herefter laver du selve indmaden bestående af hylderne og de fag, der skal adskille reolrummene fra hinanden.
  • Hvis du ikke allerede har fået enkeltdelene skåret til i f.eks. byggemarkedet, er det smart at lave en skabelon for de dele, du skal bruge mange af. Så slipper du for hele tiden at foretage de samme opmålinger.
  • Slutteligt skal du sørge for at pudse kanterne med groft sandpapir. Vil du have en pæn finish, skal du spartle eventuelle huller med polyfilla, inden du maler.

TIP: Hvis du ikke har tid til at bygge en reol helt fra bunden, kan du med fordel købe færdige indbygningsmoduler og herefter selv sætte dem sammen som du vil. Du kan finde forskellige slags til inspiration eller brug her. Det sparer dig for en del tid, da du ikke skal bruge tid på at måle.