Så er det tid til lidt DIY her på bloggen igen – det kan man aldrig få nok af. Denne  gang skal det handle om spisebordslamper. Hvorfor mon? J0, fordi man altid bliver træt af at kigge på de typiske lamper man køber henne i lampeforretningen. Intet kreativt, intet specielt.. Det skal der laves om på, og det gør man bedst ved selv at gå i krig med projektet.

Smukke spisebordslamper

Lige inden jeg går i gang med at give jer en guide, skal det lige tilføjes, at de er grissede at lave. Derefter skal det så siges, at de er hamrende nemme at lave, og kun koster 65 kroner pr. stk. Der er derfor ikke nogen undskyldning for at kaste sig ud i projektet, da de er et nemt og billigt alternativ, hvis man har forelsket sig i de lamper, man ser overalt – men ikke gider kaste flere tusind kroner efter.

Du skal bruge:

 • Papirssnøre i den farve, du gerne vil have lampen i. Du kan købe flad papirssnør hos Panduro, og en rulle er mere end rigeligt til den størrelse, lamperne er lavet i. Omkredsen er 144 cm.
 • Tapetklister
 • Balloner
 • Tape
 • 2 poseklemmer pr ballon
 • En skål du ikke skal bruge
 • Rispapirslampe i samme antal som de ønskede lamper.
 • Fatning og pære

Sådan gør du

 1. Pust ballonen op i den størrelse, du gerne vil have og luk den med to poseklemmer. Klip rispapirslampen op, og tag ringen og tape den fast med få stykker tape øverst på ballonen ved lukningen. Ringen samt det, der holder ledningen og fatningen fast på lampen, er det eneste, der skal bruges fra rispapirslampen.
 2. Klister ballonen ind i tapetklister og vikl dernæst papirssnøren rundt og rundt, indtil du er tilfreds med resultatet. Sørg undervejs også for at få viklet ringen med ind, således du kan fjerne tapen og den bliver siddende i toppen og skal udgøre hullet.
 3. ballonen skal sandsynligvis pustes lidt op, når du er helt færdig og har fået sluttet af på en pæn måde i toppen.
 4. Stil ballonen i en skål og lad den tørre. Husk at vende og dreje den nogle gange, så den tørre over det hele. Tapetklistret er helt tør efter en uge. Fjerner du ballonerne før, kan du risikere, at lamperne ikke holder formen, og du derfor må starte helt forfra igen.

Nu har du nogle flotte lamper, som du kun kan få meget glæde af fremover!