Vil du gerne give indretningen i dit hjem, et lidt mere romantisk pift? Her er nogle bud på, hvad du kan gøre ved indretningen i dit hjem, for at skabe en romantisk og lækker atmosfære.

Romantisk farvepallet

Farverne er bestemt i fokus, når der skal skabes romantik. Den rigtige kombination af farver, er nemlig med til at skabe et øjeblikkeligt romantisk look i dit hjem. Brug altid dæmpede farver og svage nuancer. Du skal altså have fat i pastellerne, men de må gerne være støvede og drengede, hvis du ikke ønsker et alt for sukkersødt og über romantisk look i dit hjem. Sæt de sarte farver sammen med masser hvidt og gråt.

Romantisk belysning

Man kan måske fristes til at vælge blomstrede mormor lamper, når man gerne vil finde en lampe, der passer ind i den romantiske stemning. Men når det kommer til belysning er det ikke selve lampen, der gør forskellen, men derimod lysets farve. Du kan altså sagtens vælge en rå metal industrilampe til dit romantiske hjem, så længe at du bruger en pære med en varm glød. Et alternativ til de klassiske lamper, kan være, at hænge flere glødepærer i fatninger sammen i en klase. Men når man snakker om romantisk belysning, må man ikke glemme stearinlysene. Du kan aldrig få for mange stearinlys i det romantiske hjem, så find lysestagerne frem, og tænd op i de levende lys, for en lynhurtig romantisk atmosfære.

Romantiske tekstiler

Du kan også bruge tekstiler til at skabe romantik i hjemmet. Flæser og blonder er selvfølgelig en klassiker, når det kommer til romantiske tekstiler, men du kan også bruge andre tekstiler end lige disse. Vælg tekstiler indenfor den romantiske farvepalet, og brug gerne tekstiler som har masser af tekstur, for at skabe en mere spændende indretning. Brug tekstilerne over din seng, over stolene, over sofaen. Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænserne for, hvordan dit romantiske hjem kan se ud.

Billede: Yuya Tamai