Hvis du er en af de mange danskere, der i disse dage er i gang med at bygge nyt, så har du med garanti også fantaseret om din nye boligs indretning. For nogle er dette en lettere opgave end for andre, for det kræver omtanke og kreativitet at indrette ens nye hjem, så det føles hyggeligt og stråler af personlighed.

Hvis du mangler inspiration til, hvordan du indretter dit nybyggeri, så det oser af hygge og personlighed, så kan du læse med her. Vi giver 5 gode råd og tips, så du nemt og hurtigt kan få givet dit spritnye hjem den helt særlige følelse af hjemlighed og sjæl, som man kender fra de lidt ældre huse.

Søg væk fra de kliniske hvide overflader og giv hjemmet sjæl

Der har været en markant trend de seneste par år, hvor nybyggeri indrettes med store hvide overflade og minimalistisk indretning. Denne slags indretningen kan dog hurtigt få ens hjem til at fremstå personlighedsløst og klinisk, og derfor er mange begyndt at søge væk fra denne indretningsstil. Det gælder især, når det kommer til nybyggerier. Mange ønsker nemlig den hjemlige følelse, man får, når man træder ind i et gammelt hus.

Det gælder om at overveje, hvad det er for nogle materialer og indretningsstil, der netop giver fornemmelsen af sjæl og hjemlighed. Her er det især fordelagtigt at overveje varme trægulve, køkkendiske i træ eller malet i andre farver end hvid samt accentvægge rundt om i hjemmet, som kan introducere varme og personlighed til rummet.

Indret rummene med et væld af materialer

Udover at indrette dit nybyggeri med trægulve og andre hårde overflader, så husk også at indrette med et væld af forskellige bløde materialer. Det er nemlig en af de måder, hvorpå du nemmest og hurtigst kan skabe en hyggelig atmosfære i dit hjem. Det er samtidig et af de råd, som kræver færrest penge, samtidig med at effekten er mærkbar.

At indrette med forskellige materialer i dit nybyggeri gælder om at indrette med bløde tekstiler i form af fx tæpper under spise- eller sofabordet, flotte puder i sofaen og lænestolen, og selvfølgelig også gardiner, der kan give både privatliv og kontrast til de hårde materialer i hjemmet. Alting behøver ikke at være hårde trægulve og stenfliser.

Bland nyt og gammelt for et personligt look

Ligesom det gælder om at skabe kontrast mellem hårde og bløde materialer i dit nybyggeri for at skabe stemning og hygge, så kan det også være en suveræn ide at skabe kontrast i hjemmet ved brug af både brugte og nye møbler. At indrette med vintage- og genbrugsmøbler har længe været en stor trend indenfor dansk indretning, og kan byde på meget, når det kommer til at give sjæl til nybyggeriet.

Det kan nemlig ofte være meget tydeligt, at et nybygget hus netop er helt nyt, og derfor kan det være en fordel at blande gamle og antikke møbler ind i indretningen, så hjemmet stadig kan give følelsen af at have sjæl og personlighed. Omvendt kan du også indrette det antikke hjem med f.eks. en ny sofa i retrofarver for at skabe en mere moderne indretning.

Husk at farver og mønstre gør meget for indretningen

Det kan være fristende at vælge møbler og kunst i lyse eller neutrale farver, men det er også en god ide at huske på, at et helt ensformigt rum hurtigt kan føles kedeligt eller personlighedsløst. Derfor er det en rigtig god ide at skabe kontrast i et rum med forskellige farver. Det kan være i form af en accentvæg i et rum med en markant anderledes farve, men det kan også være i form af pyntepuder på sofaen, der måske matcher tæppet under stuebordet.

Overvej små skræddersyede løsninger til dit hjem

Noget af det, som er fedt ved at bygge nyt, er den grad af kontrol, du får over huset. Fordi det bygges helt fra nyt, kan du være med til at påvirke selv de mindste ting, og det betyder, at du hurtigt kan gøre hjemmet helt unikt. Det kan du gøre ved fx at tænke over speciallavede løsninger i form af alt fra hyggekroge som alkover og en karnap. Det kan også være i form af lidt ekstra opmærksomhed på detaljerne i køkkenet i form af specialdesignede låger eller greb.